hirdetés
Lúdláb szelet recept, nem tudunk betelni vele
A ludláb szelet a családi ünnepek és különleges alkalmak elengedhetetlen része lehet, hiszen mindenki szívesen fogyasztja a csokoládéval bevont, krémmel töltött finomságot. Egy kicsit időigényes, de a végeredmény garantáltan megéri a ráfordított időt és energiát.
Hozzávalók
Tészta:
- 8 db tojás (szobahőmérsékletű)
- 8 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 teáskanál rumaroma
- 30 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 30 dkg vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 25 dkg étcsokoládé vagy tejcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- Tejszínhab és meggy díszítéshez
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!