Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Kötelező kipróbálni: ezt készítsd el a paprikádból – tökéletes pácnak és fűszernek

ajika recept
hirdetés

Hozzávalók

  • 400 gramm petrezselyem, 300 gramm kapor és 200 gramm koriander. Ezek a gyógynövények alkotják az ajika zöld alapját, frissességét.
  • Két kaliforniai paprika (a testesség és az édesség fokozása érdekében) és erős paprika ízlés szerint (preferenciától függően). Ne felejtse el eltávolítani a magokat és a szárakat.
  • 200 gramm hámozott fokhagyma a csípős ízhez,
  • 60 gramm só, 15 gramm cukor az ízek kiegyensúlyozása érdekében,
  • 50 gramm növényi olaj
  • Két evőkanál almaecet

Elkészítés

A zöldeket és a paprikát alaposan megmossuk. Mivel a szósz őrölt lesz, nem szükséges precíz aprítás, de a paprikát durvára vágjuk, hogy könnyebben feldolgozzuk.
Konyhai robotgéppel adjuk át az összes zöldet, paprikát és fokhagymát. A finomabb állag érdekében érdemes kétszer átpasszírozni a keveréket, vagy őrlés után botmixerrel turmixolni.
Miután mindent finomra őröltünk, tegyük át a keveréket egy nagy tálba. Adjuk hozzá a sót, a cukrot, az ecetet és a növényi olajat, alaposan keverjük össze, amíg minden jól össze nem áll.
Ahhoz, hogy az ízek teljesen összeérjenek, az ajikát legalább két napig a hűtőszekrényben pihentetjük felhasználás előtt.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!