Elkészítés:
A káposzta előkészítése:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk, majd egy tálba tesszük, enyhén megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.
A káposzta párolása és pirítása:
Egy nagyobb edényt felforrósítunk az olajjal, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 30 percig, időnként megkeverve. Amikor megpuhult, rászórjuk a cukrot, és közepes hőfokon további 5-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül hozzáadjuk a frissen őrölt borsot.
A tészta kifőzése és összeállítás:
Közben a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a pirított káposztával.
Tálalás:
A kész káposztás tésztát frissen őrölt borssal és egy kevés cukorszórással kínáljuk – így lesz igazán autentikus és finom!
Ez is érdekelhet:
Darálthúsos krumplitócsni, ami lekörözi a fasírtot – az íze egyszerűen mennyei
Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje a francia háziasszonyok szerint