hirdetés
Így készítsd el a tökéletes krumplis pogácsát:
- Először is 3 tojást felverünk.
- A margarint a liszttel és sóval összedolgozzuk, és alaposan összekeverjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejfelt a 3 felvert tojással.
- Ezután lisztes deszkán megdolgozzuk, míg végül az eredmény egy lágy tészta lesz.
Ez is érdekelhet: Fontos! Ne ültesd EZEKET a paradicsom mellé, mert tönkreteszi a termésed
Most jön a hajtogatás, amely fiatal koromban sokáig lehetetlen volt a számomra , ezért erre a fázisra egy kicsit több figyelmet szánok, és igyekszem részletesen leírni, hogy én hogy csinálom
- Nyújtjuk a tésztát, megkenjük alaposan zsírral és szimplán hajtogatjuk (majd 10 percig hagyjuk pihenni, ezt ne hagyjuk ki akkor se ha nagyon sietünk)
- Ismét nyújtjuk, lekenjük zsírral, ám ezúttal duplán hajtjuk (majd ismét 10 percig ismét pihenni hagyjuk)
- Nyújtjuk a tésztát, megkenjük zsírral és szimplán hajtogatjuk (majd ismét 10 percig hagyjuk pihenni)
- Nyújtjuk a tésztát, lekenjük alaposan tojással, ráreszeljük ízlés szerint a sajtot
- Kiszaggatjuk (én mindig belisztezem a szaggatót, hogy ne tapadjon hozzá a tészta. Ezt javaslom Neked is, mert megkönnyíti a munkát)
Ajánló: Ezek a csillagjegyek a legjobb szakácsok: Ők az igazi konyhatündérek
Előre kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben 220 fokon sütjük húsz percig, de már kb. az első negyedóra végétől figyelemmel kísérjük, hogy hogyan áll. Kész is van, és akár azon melegében is fogyasztható! Jó étvágyat!