Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Kelt sajtos rúd recept, amit a régi süteményes könyvünkben találtam

Kelt sajtos rúd recept, amit a régi süteményes könyvünkben találtam
hirdetés

Elkészítés

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztbe belekeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt sajtot és a megkelt élesztőt, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ha szükséges, még egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Miután összeállt a tészta, gyúrótáblán további 4-5 percig gyúrjuk, majd egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, újnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük.

Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett

Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!