Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett

Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
hirdetés

Elkészítés:

Szerezz be egy egész háztáji kakast, tisztítsd meg, majd darabold fel: a mellét vágd 2-3 részre, a combokat ketté, a szárnyakat pedig hagyd egészben.

A vöröshagymát vágd nagyon apróra, vagy használd aprítógépet. Lassú tűzön kezd el párolni a zsíron egy nagy edényben, és hagyd, hogy pépesre puhuljon.

Amikor a hagyma kellően puhára főtt, keverd hozzá a fűszerpaprikát, és kissé pirítsd meg.

Add hozzá a kakasdarabokat, a fokhagymát, az aprított paradicsomot, paprikát, sót, borsot, babérlevelet és a többi fűszert. Öntsd fel 2 dl vízzel, fedd le, és lassú tűzön főzd.

Párold a kakast 3-4 órán át, közben időnként rázogasd az edényt. Félidőben önts hozzá 2 dl vörösbort, és figyelj arra, hogy mindig legyen elég folyadék az edényben, nehogy leégjen.

Amíg a pörkölt fő, készíts mellé galuskát vagy más kedvenc köretet, például túrós csuszát.

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!