Elkészítés:
Szerezz be egy egész háztáji kakast, tisztítsd meg, majd darabold fel: a mellét vágd 2-3 részre, a combokat ketté, a szárnyakat pedig hagyd egészben.
A vöröshagymát vágd nagyon apróra, vagy használd aprítógépet. Lassú tűzön kezd el párolni a zsíron egy nagy edényben, és hagyd, hogy pépesre puhuljon.
Amikor a hagyma kellően puhára főtt, keverd hozzá a fűszerpaprikát, és kissé pirítsd meg.
Add hozzá a kakasdarabokat, a fokhagymát, az aprított paradicsomot, paprikát, sót, borsot, babérlevelet és a többi fűszert. Öntsd fel 2 dl vízzel, fedd le, és lassú tűzön főzd.
Párold a kakast 3-4 órán át, közben időnként rázogasd az edényt. Félidőben önts hozzá 2 dl vörösbort, és figyelj arra, hogy mindig legyen elég folyadék az edényben, nehogy leégjen.
Amíg a pörkölt fő, készíts mellé galuskát vagy más kedvenc köretet, például túrós csuszát.
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli