Miután a lecsó félig elkészült, a tiszta és forró vízben sterilizált üvegekbe töltjük át, igyekezve minél jobban megtölteni őket. A lecsó üvegekbe való beletöltése után alaposan ellenőrizzük, hogy jól zárnak-e a fedelek, majd az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, hogy a hő hatására a fedelek alatti levegő kiszoruljon és vákuum keletkezzen.
Ezt is érdemes elolvasnod: Eperlekvár recept egyszerűen, csak 3 percig kell forralni
Ezután újra megfordítjuk az üvegeket, és hagyjuk őket teljesen kihűlni a konyhapulton. Amint kihűltek, ismét ellenőrizzük a záródásukat, hogy biztosak legyünk abban, hogy légmentesen zárnak, ami elengedhetetlen a lecsó hosszú távú megőrzéséhez. Végül, az üvegeket címkézzük, feljegyezve az elkészítés dátumát, hogy nyomon követhessük, meddig tárolhatók biztonságosan.
Ezután mehet száraz dunsztba, bár sokan enélkül készítik el és így is ugyanolyan tökéletes, ízletes lecsót kapunk végeredményül.
Felcímkézés után hűvös, száraz helyen tároljuk az üvegeket.
Ha szeretnél olcsón vásárolni a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Jó étvágyat kívánunk!