Távolítsd el a habot!
Ahogy a húslevesnél, úgy a kocsonyánál is fontos lépés a keletkező hab eltávolítása. Miután felforraltad a húsrészeket, egy kanál vagy kisebb szűrő segítségével merd le a habot a lé tetejéről. Ha tiszta, szép kocsonyát szeretnél, légy türelmes, mert, megéri foglalkozni vele. Amikor már nem képződik több hab, hozzáadhatod a zöldségeket és a fűszereket.
Ajánló: Ez a sütőpapír titkos funkciója, amit a gyártók próbálnak titokban tartani
Hűtőbe be!
A tiszta és szép kocsonya titka nem a magas hőfokon, hanem az időn múlik. Minél hevesebben forr a kocsonyalé, annál nagyobb a valószínűsége, hogy zavaros végeredményt kapsz. Fontos hagyni, hogy csendesen, gyöngyözve főjön hosszú órákon keresztül, így bőven lesz ideje az ízeknek megérnie, a kollagénnek pedig kioldódnia. A kocsonyafőzés tehát nem egy gyors művelet, de hidd el, a 4-5 órás türelem megéri, mert utána lesz igazán tökéletes.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!