A klasszikus palacsinta receptje, hogy a lisztet a tojással és a tejjel csomómentesre keverjük, pici sót teszünk bele, hígítjuk ásványvízzel és egy csipetnyi szódabikarbónát is tehetünk bele. Ettől még könnyebb lesz a tészta, és itt jön a trükk, hogy ne ragadjon majd le a palacsintánk, olajat is tegyünk a masszába. Hogy valóban sima állagú legyen az alap, még mixerrel is alaposan dolgozzuk át. A sütés elkezdése előtt véknyan kenjük meg a serpenyőt is olajjal, a továbbiakban erre nem lesz szükség, mert a masszában is van elegendő kenőanyag. Az eredmény tökéletes lesz. Van, aki túróval, lekvárral, nutellával keni meg, mások összehajtogatva csokimázzal leöntve, fogyasztják.
Ajánló: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
De lássunk egy másik változatot, amely töltött ugyan, de kicsit másként.
Almás palacsinta receptje:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 6 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3 db közepes alma reszelve
- 4 evőkanál étolaj a tésztába
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!