5 súlyos hiba, amit a legtöbb háziasszony elkövet hurka sütés közben
A szürke január a disznótorok ki nem nevezett ünnepe. Ilyenkor jöhet a hurka-kolbász, vagy a véreshagyma hiszen a ebben a nagy hidegben jólesnek a magasabb kalóriatartalmú ételek. A hurka sütés azonban sokaknak okozhat bosszúságot, hiszen sokszor hiába minden erőfeszítés, a hurka sajnos elég könnyen megreped. Összegyűjtöttük, mik a leggyakoribb hibák, amelyek miatt szétnyílva kerül ki a sült hurka a sütőből.
1. Nem áztatod be rendesen
A szétnyílás ellen a legjobb óvintézkedés az, ha minimum 25 percre hideg vízbe áztatod a hurkát. Erre azért van szükség, mert a bél, amibe a hurkát töltötték, idővel elveszíti rugalmas állagát, és a sütés során szétreped. De ha kellő ideig vízbe áztatod, akkor újra rugalmas lesz.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!