Eszközök:
● 1 méter pamutszövet (amit gyógyszertárban találsz);
● 1 üveg;
● 1 forma.
Ez a cikk is érdekelhet:Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence
Elkészítési mód:
● Melegítsd fel a tejet egy lábasban 15 percig alacsony lángon anélkül, hogy forrásba hoznád; ● Amíg a tej melegszik, facsarj ki fél citromot citromprés segítségével, ha van, vagy villával; ● Vedd le a tejet a tűzről, miután letelt a 15 perc, és fokozatosan add hozzá a természetes joghurtot és a citromlevet; ● Keverd össze néhány másodpercig, majd hagyd állni legalább 3 órán át; ● Amikor letelt a 3 óra, vedd elő a pamutszövetet, és hajtsd össze többször egy lábasba vagy tálba helyezés előtt; ● Szűrd le az elegyedet a pamutszövettel, hogy a savó a lábasba kerüljön, és csak a sajtot tartsa meg. Nyugodtan nyomkodd meg alaposan, hogy az összes savó a lábasba kerüljön; ● Helyezd a pamutszövetet, amely a kicsapódott részt tartalmazza, egy másik edénybe, és helyezd legalább 30 percre hűtőbe egy súllyal a tetejére; ● Ezután vedd ki a pamutszövetet, és nyisd ki, hogy sózd meg a sajtot, ha szeretnéd, majd helyezd a kiválasztott formába; ● Helyezd vissza a sajtot a formában a hűtőbe további 8 órára, és kész is!
Ajánló: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz