Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ha ezt elolvasod, többet biztos nem dobod ki a tojás héját!

Ha ezt elolvasod többet biztos nem dobod ki a tojás héját
hirdetés

A növények is hálásak lesznek érte, de még a mi egészségünknek is jót tesz, ha felhasználjuk a tojáshéjat!

A tojás az egyik legalapvetőbb és legértékesebb táplálékunk, amely 40-féle fehérjét és 18-féle aminosavat tartalmaz. Valamint tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Azonban a héját általában egyszerűen csak ki szoktuk dobni. Pedig, ha tudnánk, mennyi mindenre jó, egészen biztosan nem bánnánk így vele.

Erre használd a tojás héját

1. Tökéletes komposztáláshoz. Akik komposztálnak, azok nagy valószínűséggel tudják, hogy a tojáshéj egy nagyon jó összetevője lehet a komposztnak. Érdemes megtisztítani, kiszárítani, és összetörni használat előtt, mert így könnyebben lebomlik majd.

2. Arcpakolást is tudunk csinálni, tojásfehérjéből és tojáshéjporból. Keverjük össze a két hozzávalót, ezután körkörös mozdulatokkal vigyük fel a megtisztított arcunkra, nyakunkra és dekoltázsunkra, majd miután megszáradt, öblítsük le meleg vízzel.

3. A háztartásban is használhatjuk, tisztítószerként. Edények tisztítására, akár önmagában, akár szódabikarbónával keverve. Hatékony és természetes súrolószer konyhai, fürdőszobai és kerti használatra is.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!