A karambola tápértékei
A csillaggyümölcs egy igen alacsony kalóriatartalmú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Tökéletes C-vitamin forrás, és a téli időszakban különösen hasznos A-vitaminnak. Folsavat is nagymértékben tartalmaz, amelyek támogatják az anyagcserét és az idegrendszert. A karambola az emésztést elősegítő káliumot is tartalmazza, amely segít szabályozni a magas vérnyomást.
Ajánlott cikk: Ezt senki sem mondta el eddig, ezért nem szabad mágneseket rakni a hűtőre
Hogyan fogyasszuk a karambolát?
A legegyszerűbb módja a fogyastásnak, ha nyersen megesszük. Első lépésként alaposan mossuk meg, és vágjuk fel a gyömölcsöt csillag alakú szeletekre. Kiváló választás lehet saláták és desszertek köreteként, de akár díszítőelemként is. Felszokták még használni gyümölcskoktél készítéséhez, különféle gyümölcsleveknek vagy limonádéknak. Húsételekhez is adják, példának okáért mártásoknak vagy pácok összetevőjeként.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!