Elkészítés:
A tarjaszeleteket néhány órára fokhagymás tejbe áztatjuk, hogy omlósabb legyen a hús és magába szívja a fokhagyma ízét. A tepsibe ujjnyi olajat vagy zsírt öntünk. Keverék készítése pirospaprikából, Vegetából, oregánóból, sóból és borsból.
A tarjaszeletek mindkét oldalát vékonyan beszórom a fűszerkeverékkel, majd a tepsibe helyezem.
Vékonyra szeletelt vöröshagymát teszünk a hús közé. Egy kevés vizet öntünk a tepsibe, hogy a hús párolódni tudjon.
Az egészet lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe 190-200 fokra egy órára. Egy óra elteltével levesszük az alufóliát, és tovább sütjük, amíg a hús szépen átsül és megpirul (kb. még egy óra, sütőtől függően). Közben a hőfokot csökkentjük, hogy a hús ne száradjon ki, hanem szép sült színe legyen.
Ez a recept Anita Andersch konyhájából származik, és garantáltan nagy sikert arat majd. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: ketkes
A nyár kedvenc fogása: cukkinis fetás spenótos tócsni, isteni tzazikivel
A krumplipüré készítésénél ez a 2 súlyos hiba, amit a háziasszonyok nagy része elhibáz!