Elkészítés:
Héjában főzd meg a burgonyát és a tojásokat, majd hámozd meg és vágd őket karikákra. A sertészsírt olvaszd fel, keverd össze a tejföllel, és enyhén sózd meg. Egy tepsi alját kend ki a zsíros tejföllel, majd rétegezd a hozzávalókat: burgonya, tojás, kolbász. Minden réteget locsolj meg tejföllel.
A tetejére kerüljenek a burgonyakarikák és a maradék tejföl. Nem baj, ha bőven van rajta tejföl – ettől lesz igazán szaftos. Süsd 200 fokra előmelegített sütőben egy órán át. Tálalás előtt hagyd pár percig pihenni.
Mitől lesz igazán szaftos?
Ha egy kis csavart vinnél a hagyományos receptbe, próbáld ki a tejföl mellé egy kevés habtejszín hozzáadását! A tejszín nemcsak gazdagabbá és krémesebbé teszi az ételt, hanem garantálja, hogy az ne száradjon ki sütés közben. Akár az elején keverd a tejfölhöz, akár a sütés előtt öntsd a rétegek tetejére, az eredmény szaftosabb és lágyabb lesz.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!