Először is néhány jó tanács, hogy biztosan jól sikerüljön:
Az egyik legfontosabb dolog a jó minőségű darált húst szerezzünk be. Ez legtöbbször apróra darált sertéshús szokott lenni, ha tehetjük ne száraz húst válasszunk. Jobb, ha kicsit zsírosabb, szaftosabb, dagadó vagy sertés combból szerintem a legfinomabb, lehetőleg kerüljük a darált karajt. Az is nagyon finom, ha darált sertés és marhahúsból vegyesen készítjük el.
Ne adjunk túlzottan sok tojást a fasírthoz. Bőven elég fél kiló húshoz egy tojás is.
Ne spóroljunk a sóval és más fűszerekkel: fél kiló húshoz nagyjából egy teáskanál sót kell hozzáadnunk, illetve nyugodtan kísérletezhetünk zöldfűszerekkel is, mint az oregánó, bazsalikom, petrezselyem, vagy akár a menta. Ezt a család ízléséhez kell igazítanunk, így lehet egyedi és különlegesen finom is egyben. A szerecsendiót is nagyon ajánlatos kipróbálni. Kell még bele hagyma, fokhagyma, só, bors, paprika, apróra vágott petrezselyem is.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!