Sok kertész ismeri azt, hogy az aszpirint vízben használják a vágott virágok élettartamának meghosszabbítására. A legújabb kutatások azonban feltárják, hogy az aszpirin sokkal többre képes, mint a virágok frissen tartása – jelentősen javíthatja a zöldségek növekedését és ellenálló képességét is.
A Rhode Island Egyetem által végzett tanulmány kimutatta az aszpirin vagy az acetilszalicilsav figyelemre méltó hatását a zöldségekre. A kutatók négy aszpirin tablettát oldottak fel négy liter vízben, és az oldatot háromhetente egy csoport zöldségre alkalmazták a vegetációs időszakban. A vizsgálat végére az aszpirinnel kezelt zöldségek növekedése és erőssége jelentős javulást mutatott, valamint megnövekedett ellenállást mutattak a gyakori kártevőkkel és betegségekkel szemben.
Ez a kezelés különösen hatékonynak bizonyult a gombás fertőzésekre és más kórokozókra hajlamos zöldségeknél, például paradicsom, paprika és padlizsán esetében.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!