Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette

nagymamám receptje
hirdetés

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat (kb. 10 perc forralást igényel). Miután megfőttek, hagyd őket kihűlni, majd pucold meg és vágd félbe vagy negyedbe.

Egy közepes lábosban olvaszd fel a vajat vagy melegítsd fel az olajat. Add hozzá a lisztet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd világos aranybarnára.

Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyen csomós. Amint besűrűsödött, add hozzá a mustárt, és ízlés szerint sózd és borsozd.

Forrald össze a mustáros mártást alacsony lángon, közben kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést.

Helyezd a keményre főtt tojásokat a mustáros szószba, és óvatosan forgasd össze, hogy a tojások bevonódjanak a mártással. Melegítsd át, de ne forrald, hogy a tojások ne keményedjenek tovább.

Tálald a mustáros tojást a sós vízben főtt burgonyával. Szórhatsz rá friss petrezselymet is díszítésként.

Forrás: ketkes

Jó étvágyat!

Új kedvenc lepény receptem: kár, hogy eddig nem ismertem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!