Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat (kb. 10 perc forralást igényel). Miután megfőttek, hagyd őket kihűlni, majd pucold meg és vágd félbe vagy negyedbe.
Egy közepes lábosban olvaszd fel a vajat vagy melegítsd fel az olajat. Add hozzá a lisztet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd világos aranybarnára.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyen csomós. Amint besűrűsödött, add hozzá a mustárt, és ízlés szerint sózd és borsozd.
Forrald össze a mustáros mártást alacsony lángon, közben kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést.
Helyezd a keményre főtt tojásokat a mustáros szószba, és óvatosan forgasd össze, hogy a tojások bevonódjanak a mártással. Melegítsd át, de ne forrald, hogy a tojások ne keményedjenek tovább.
Tálald a mustáros tojást a sós vízben főtt burgonyával. Szórhatsz rá friss petrezselymet is díszítésként.
Forrás: ketkes
Jó étvágyat!