A tésztát elkészítése: Egy keverőtálban 1 tojást csipet sóval, 8 g vaníliás cukorral és 50 g cukorral kemény habbá verünk. Adjunk hozzá 2 evőkanál tejet és 50 g olvasztott vajat, majd jól keverjük össze. Fokozatosan adjunk hozzá 250 g lisztet és 4 g sütőport és addig keverjük, amíg lágy homogén tésztát nem kapunk.
A sütemény összeállítása: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen körülbelül ujjnyi vastagra. A kihűlt almás keveréket egyenletesen osszuk szét a tésztán. Hajtsuk vagy tekerjük rá a tésztát az almás töltelékre, szükség szerint zárjuk le a széleit. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Sütés: Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranybarnára át nem sül.
Hagyja kicsit kihűlni a tésztát, mielőtt porcukorral meghintenénk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Ajánló:
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít