Egy tányérral fedd le, rakd meleg helyre, de nem kell, hogy tűző napon legyen, mert akkor túl gyorsan végbemennek az erjedési folyamatok. Ne kapkodj az erjesztéssel, csak türelmesen, össze kell, hogy érjenek az ízek.
Nagyon fontos: Érleld 3-4 napig a savanyúságod!
Néhány óra elteltével a lé színe megváltozik, zavarossá válik. Fontos, hogy mindig pótold a vizet. A kész kovászos uborkát töltsd át kisebb üvegekbe, szűrd le a kenyeret róla. Hűtőben tárolva jó két hétig eláll.
Fogyaszd egészséggel és a levét idd meg, mert rengeteg jótékony hatása van a szervezetedre. Remélem elnyerte a tetszésedet ez a recept és te is elkészíted a világ legfinomabb és legroppanósabb kovászos uborkáját!?
Ez is érdekelhet:
Fogadjunk nem tudtad! Ezt jelentik a mosogatószivacsok színei
Egy növény, ami megoldja a lakásodban az egyik legnagyobb problémád