ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ez a legjobb kovászos uborka recept télire

hirdetés

Kistányérral lefedjük és meleg, félárnyékos helyre (ne napra) tegyük ki. Éjszakára tegyük be meleg helyre (garázs) hogy ne hűljön ki.

Közben minden nap pótoljuk a kiforrt, elpárolgott sós vizet az eltett páclevünkkel.

Ha kész (kóstolás dönt) szedjük ki az uborkát, a fűszerek és a kenyér megtették dolgukat. Dobjuk ki bátran. Én a tormát és a fokhagymát meg szoktam menteni, hozzáteszem az uborkához vissza az üvegbe.

Mossuk ki az üvegeket, rakjuk vissza az uborkákat, öntsük rá a leszűrt levet. Ha kell, pótoljuk kiforralt és visszahűtött sós vízzel a lé mennyiségét. Nagyon fontos! Ne forraljuk fel a kész kovászos levet, csak szűrjük le! A lényeg, hogy az uborkákat ellepje a kovászolt lé.

Öntsünk mindkét üveg tetejére egy-egy ujjnyi vastagságú olajat, zárjuk le az üveget, tegyük hűvös helyre. Csipesszel szedjünk belőle!

Több évig is eláll!

3-5 nap alatt kész, hőmérséklet függő.

Forrás: Csuka László

A falusi háziasszonyok titka: ÍGY készül az igazi retro nokedli!

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!