A sörkifli elkészítése:
Első körben a lisztet egy tálba szitáljuk. Ha ezzel megvagyunk a tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és végül belemorzsoljuk az élesztőt. Következő lépésként ezt felfuttatjuk, majd ezek után a liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk.
Ez is érdekelhet: Túrós puliszka recept, a gyerekkori nagy kedvencem
Nagyon figyelj rá, hogy ha ragad, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá, és utána kb egy órán át kelesztjük. Következő lépésként átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Ezt lehet többre is vágni, ha kisebb kifliket szeretnénk csinálni, ki hogy szereti.
A végén megkenjük olvasztott margarinnal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal, sajttal, stb. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük kb 20 percig.
Ez is érdekelhet: 5 perc alatt elkészíthető álom szelet, ami maga a sütés nélküli krémes csoda