Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a hamis krémtúrós recept eddig senkinek nem okozott csalódást – mentsd el a receptet

Ez a hamis krémtúrós recept eddig senkinek nem okozott csalódást - mentsd el a receptet
hirdetés

Elkészítés:

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejet és a cukrot felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingport, és sűrű állagúra főzzük. Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát két részre osztjuk, és mindkét részből lisztezett deszkán tepsi méretű lapot nyújtunk. Az első lapot feltekerjük a nyújtófára, majd áthelyezzük a vajjal kikent és lisztezett tepsi aljára. Ezt követően egyenletesen elosztjuk rajta a tejfölös krémet, végül a másik tésztalappal beborítjuk.

A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a teteje halványan színt nem kap.

A süteményt a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletekre vágjuk. A legfinomabb, ha pár órát a hűtőben pihen.

    Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!