Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, amelyet előzőleg megdinszteltünk, valamint a tojással, pirospaprikával, petrezselyemmel, sóval és ételízesítővel. A masszából kis golyókat formázunk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy kanálnyi sóval az olajon megfonnyasztjuk. Ezt követően felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a húsgombócokat. Főzzük őket körülbelül 15 percig.
Ezután a megtisztított és felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert adjuk hozzá a leveshez. Újabb 15 perc főzés után mehet bele a felkockázott paradicsom és paprika. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a megmosott rizst, az apróra vágott petrezselymet és a lestyánt. A levest savanyíthatjuk savanyú káposztalével vagy almaecettel.
Ha szeretnénk, két tojásból és lisztből nokedlit szaggathatunk a levesbe, hogy még kiadósabb legyen.
A levest tejföllel tálalhatjuk, amit ízlés szerint keverhetünk hozzá.
Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli