Erdély csodaszere – Nem véletlenül eszik olyan gyakran
Ez az étel védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is.
A puliszka kukoricalalisztből készült kásás étel. Anno leginkább az erdélyi szegény emberek fő táplálékát jelentette, mára viszont gazdag és szegény is boldogan készíti el, hiszen tápláló és rendkívül egészséges is.
A kukoricaliszt ugyanis kivételesen gazdag az alábbi vitaminokban és ásványi anyagokban:
- B-vitamin,
- E-vitamin,
- foszfor,
- magnézium,
- cink,
- kálium,
És még számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.
A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben gyorsan felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.
A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!