Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Erdély csodaszere – Nem véletlenül eszik olyan gyakran

hirdetés

Erdély csodaszere – Nem véletlenül eszik olyan gyakran

Ez az étel védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is.

A puliszka kukoricalalisztből készült kásás étel. Anno leginkább az erdélyi szegény emberek fő táplálékát jelentette, mára viszont gazdag és szegény is boldogan készíti el, hiszen tápláló és rendkívül egészséges is. 

A kukoricaliszt ugyanis kivételesen gazdag az alábbi vitaminokban és ásványi anyagokban:

  • B-vitamin,
  • E-vitamin,
  • foszfor,
  • magnézium,
  • cink,
  • kálium,

És még számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben gyorsan felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!