hirdetés
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. Ha már nem túl forró, hozzáadjuk az 1 ek. cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót. Belekeverjük a felfutott élesztőt és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Letakarva, duplájára kelesztjük.
A darált mákot összekeverjük a cukorral, majd leforrázzuk a forró tejjel. Ha kihűlt, hozzáreszeljük a citrom héját.
Ebből a mennyiségből két kisebb, kb. 30 centis kalácsot készíthetünk. Tálaljuk melegen vagy hagyjuk kihűlni, mindkét formában ellenállhatatlan!
További érdekességek:
A nagyira bízták a kisunokát csak pár órára. Amit a kamera felvett… arra szavak sincsenek