Elkészítés:
Az aprólékot tedd egy nagy lábosba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd körülbelül 10 percig, amíg feljön a habja. Szedd le a habot, majd add hozzá a felaprított zellergumót, sárgarépát, hagymát és a babérlevelet. Sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd a levest addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Keverd el a tojásokat kevés olajjal és sóval egy tálban. Add hozzá a szódabikarbónát, majd lassanként szórd bele a grízt, folyamatosan kevergetve, amíg tejföl állagú masszát nem kapsz. Az elkészült masszát fedd le, és hűvös helyen hagyd pihenni legalább egy órát.
Amikor a leves megfőtt, mártsd be a kanalat a levesbe, és szaggasd bele a galuskákat. Tedd az edényre a fedőt, és alacsony lángon főzd a galuskákat legfeljebb 20 percig.
Ez a recept biztosítja, hogy a grízgaluskáid mindig puhák és ízletesek legyenek. Próbáld ki, és élvezd a gyerekkorod kedvenc ízeit otthon is!
Ha szeretnél olcsón vásárolni a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Forrás: ketkes
Ajánló: Ezek a csillagjegyek a legjobb szakácsok: Ők az igazi konyhatündérek