Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egy kis almás-rácsos porlóst sütöttem a vendégeknek

Egy kis almás-rácsos porlóst sütöttem a vendégeknek
hirdetés

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold el benne a margarint. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Gyúrd össze a hozzávalókat, amíg homogén tésztát nem kapsz.

A kész tésztát oszd két részre, és pihentesd hűvös helyen, amíg a tölteléket elkészíted.

A töltelék tetszés szerint választható – készítheted lekvárral, gyümölcsökkel, vagy akár mákos, diós töltelékkel is. Kend meg vele az egyik tésztalapot.

A tészta másik felét nyújtsd ki, és vágd csíkokra. Ezekkel a csíkokkal rácsozd be a töltelékes tésztát.

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süsd a süteményt 180°C-on kb. 25-35 percig, amíg aranybarnára nem sül.

Miután a sütemény kihűlt, szeleteld fel és tálald. Porcukorral megszórva még finomabb lesz!

Tipp: A tölteléket bátran variáld kedved szerint, akár többféle ízű rácsos süteményt is készíthetsz egyszerre.

Forrás: László Máté

Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.

Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!