Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold el benne a margarint. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Gyúrd össze a hozzávalókat, amíg homogén tésztát nem kapsz.
A kész tésztát oszd két részre, és pihentesd hűvös helyen, amíg a tölteléket elkészíted.
A töltelék tetszés szerint választható – készítheted lekvárral, gyümölcsökkel, vagy akár mákos, diós töltelékkel is. Kend meg vele az egyik tésztalapot.
A tészta másik felét nyújtsd ki, és vágd csíkokra. Ezekkel a csíkokkal rácsozd be a töltelékes tésztát.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süsd a süteményt 180°C-on kb. 25-35 percig, amíg aranybarnára nem sül.
Miután a sütemény kihűlt, szeleteld fel és tálald. Porcukorral megszórva még finomabb lesz!
Tipp: A tölteléket bátran variáld kedved szerint, akár többféle ízű rácsos süteményt is készíthetsz egyszerre.
Forrás: László Máté
Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít