Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így a legfinomabb: ecetes sült krumpli, egyszerre ropogós és pikáns!

hirdetés

Utasítás:

  1. Áztassuk elő a burgonyát:  Helyezzük egy nagy tálba a szeletelt burgonyát úgy, hogy hideg víz fedje el. Adjuk hozzá az ecetet és jól keverjük össze. Hagyjuk a burgonyát ebben az oldatban kb 30 percig, de maximum egy óráig állni. Ez a lépés segít eltávolítani a felesleges keményítőt, és ropogós külső textúrát ad a burgonyának.
  2. Melegítsük elő az olajat:  Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
  3. Csepegtessük le és fűszerezzük be:  Miután a burgonyát az ecetes oldatba áztattuk, csepegtessük le, és konyharuhával itassuk le a felesleges vizet. Ezután helyezzük át őket egy tiszta, száraz tálba. Adjunk hozzá egy kevés olajat és a egyéb kedvenc fűszereinket, majd jól keverjük össze, hogy az eredmény egyenletesen.
  4. A burgonya sütése:  Tegyük a burgonyát az előmelegített serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Körülbelül 10-15 percig süssük őket, időnként megforgatva, hogy aranybarnák és ropogósak legyenek.
  5. Lecsepegtetjük és tálaljuk:  A krumplit papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk a kedvenc szószunkkal is ehetjük.

Ezzel az egyszerű módszerrel a hagyományos hasábburgonya igazi ropogós finomság lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez is érdekelhet:

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!