Fasírtok elkészítése:
A reszelt cukkinit tegyük szűrőedénybe, szórjuk meg kevés sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Egy nagy tálban keverjük össze a feldolgozott cukkinit, az apróra vágott spenótot és a morzsolt fetát, a zúzott fűszernövényeket, a felvert tojással, a reszelt hagymával és a fokhagymával. Ha jól összekevertük, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. Amikor már szép állagot kapunk, pici olajon süssük ropogósra egy serpenyőben.
Főzési tippek:
Fontos, hogy alaposan nyomkodjuk ki a cukkiniből a nedvességet, hogy ne legyenek az fasírtok túl vizesek, nedvesek. Használjunk tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütéshez és az kevesebb olajat, hogy kevesebb kalóriát tartalmazzanak A tócsni alapot akár előre elkészíthetjük és tárolhatjuk a hűtőszekrényben a sütésig.
Felszolgálási javaslatok:
Tálalhatjuk a tócsnikat előételként vagy snackként. Friss salátával is isten, hogy könnyű és diétás fogás, de grillezett húsokkal vagy halakkal is párosítható egy kiadós ebédhez, vagy vacsorához.
Ajánló: A 6 kedvenc cukkinis fogásom amit imádok elkészíteni