ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

A nyár kedvenc fogása: cukkinis fetás spenótos tócsni, isteni tzazikivel

hirdetés

Fasírtok elkészítése:

A reszelt cukkinit tegyük szűrőedénybe, szórjuk meg kevés sóval, és hagyjuk állni 10 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Egy nagy tálban keverjük össze a feldolgozott cukkinit, az apróra vágott spenótot és a morzsolt fetát, a zúzott fűszernövényeket, a felvert tojással, a reszelt hagymával és a fokhagymával. Ha jól összekevertük, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. Amikor már szép állagot kapunk, pici olajon süssük ropogósra egy serpenyőben.

Főzési tippek:

Fontos, hogy alaposan nyomkodjuk ki a cukkiniből a nedvességet, hogy ne legyenek az fasírtok túl vizesek, nedvesek. Használjunk tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütéshez és az kevesebb olajat, hogy kevesebb kalóriát tartalmazzanak A tócsni alapot akár előre elkészíthetjük és tárolhatjuk a hűtőszekrényben a sütésig.

Felszolgálási javaslatok:

Tálalhatjuk a tócsnikat előételként vagy snackként. Friss salátával is isten, hogy könnyű és diétás fogás, de grillezett húsokkal vagy halakkal is párosítható egy kiadós ebédhez, vagy vacsorához.

Ajánló: A 6 kedvenc cukkinis fogásom amit imádok elkészíteni

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!