Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Csak pár hozzávaló, meg 15 perc és kész is a legfinomabb vajas keksz, amit valaha sütöttem

Csak pár hozzávaló meg 15 perc és kész is a legfinomabb vajas keksz
hirdetés

Elkészítés:

Legelső lépés, hogy összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, az étkezési keményítőt és a lisztet, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat és a tojást. Ezt követően egy kézi mixerrel (dagasztófejjel) dolgozzuk össze rövid ideig, amíg homogén állagot nem kapunk.

Ezután helyezzük az masszát egy munkafelületre, és kézzel dolgozzuk össze gyúrható tésztává (a kezek melege miatt szép, nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk).

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk szépen ki, szaggassunk belőle kekszeket, helyezzük őket egy sütőlemezre, és süssük 15-20 percig 180 °C-on. A kekszeket ízlés szerint díszíthetjük.

Jó sütést és élvezetes nasizást kívánunk ezekkel a csodálatos vajas kekszekkel!

Ezt láttad már?

Íme a gyümölcsleves titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer

Egy kis házi fagyi recept, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!