Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezt a 2 közkedvelt finomságot az egész világon csak a magyarok eszik meg

csak a magyarok eszik meg
hirdetés

2. Diós laska – recept

Bár számunkra ez egy nagyon finom desszert, sehol máshol külföldön nem eszik a tésztát édességként, se lekvárosan, se porcukrosan. Sokak szerint ez egy menzás étel, pedig igényesen is elkészíthető. A pasta szülőhazájában is csak sós formában ismert. Van egyféle változata, amin dió darabok vannak, de az pestos fokhagymás-sajtos szósszal készül.

Hozzávalók:

  • 250 g boglyas metélt,
  • kevés olívaolaj,
  • 10 dkg dió,
  • 5 dkg cukor,

Elkészítés:

Egy lábasban teszünk fel vizet főni, s teszünk bele egy csipetnyi sót s kevés olajat. Ha a víz felfőtt, akkor beletesszük a tésztát, s megfőzzük.

Eközben a diót a cukorral kávédarálóban megdaráljuk. 

Ha felfőtt a tészta, akkor leszűrjük. Tányérra helyezzük a tésztát, s annyi cukros diót öntünk rá, amennyire csak diósan kívánjuk fogyasztani, majd jól összekavarjuk az egészet. 

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!