hirdetés
2. Diós laska – recept
Bár számunkra ez egy nagyon finom desszert, sehol máshol külföldön nem eszik a tésztát édességként, se lekvárosan, se porcukrosan. Sokak szerint ez egy menzás étel, pedig igényesen is elkészíthető. A pasta szülőhazájában is csak sós formában ismert. Van egyféle változata, amin dió darabok vannak, de az pestos fokhagymás-sajtos szósszal készül.
Hozzávalók:
- 250 g boglyas metélt,
- kevés olívaolaj,
- 10 dkg dió,
- 5 dkg cukor,
- só
Elkészítés:
Egy lábasban teszünk fel vizet főni, s teszünk bele egy csipetnyi sót s kevés olajat. Ha a víz felfőtt, akkor beletesszük a tésztát, s megfőzzük.
Eközben a diót a cukorral kávédarálóban megdaráljuk.
Ha felfőtt a tészta, akkor leszűrjük. Tányérra helyezzük a tésztát, s annyi cukros diót öntünk rá, amennyire csak diósan kívánjuk fogyasztani, majd jól összekavarjuk az egészet.