Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezt a 2 közkedvelt finomságot az egész világon csak a magyarok eszik meg

csak a magyarok eszik meg
hirdetés

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 kanál olívaolaj
  • csipetnyi só

Hozzávalók:

a töltelékhez:

  • 40 dkg csirkemell vagy marhahús
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • zöldpetrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj

A tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg ementáli

Elkészítése:

A palacsinta tésztát a megszokott módon kikavarjuk, majd megsütjük a palacsintákat és félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vagdossuk és az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is és a felcsíkozott csirkemellet. Mikor megsült felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a tejfölt, fűszerezzük és megszórjuk a felvagdosott zöldpetrezselyemmel, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.

Hagyjuk 2-3 percen át rotyogni kis lángon és az apróra vagdosott bacont is beletesszük. Majd a palacsintákat megtöltjük és hőálló edénybe rakjuk szorosan egymás mellé. Ezt követően leöntjük a tejföllel és rászórjuk a reszelt ementálit. 10 percen át 180 fokon sütjük, tálalás előtt megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

A következő népszerű ételért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!