Elkészítés:
A csülköt egy nagy lábasba helyezzük, és hozzáadjuk a fél kiló vöröshagymát, az egész fej fokhagymát, az evőkanál szemes borsot, babérleveleket és az egy evőkanál sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepes lángon lassan puhára főzzük, ez körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. Ha a csülök vajpuha, eltávolítjuk a csontot.
A csülök főzőlevét leszűrjük, a megmaradt levet félretesszük vagy fagyasztóba tesszük későbbi felhasználásra, például zöldségleveshez.
A megfőtt csülköt egy tepsibe helyezzük, alá kenjük a házi zsírt. A héjában megfőtt burgonyákat megpucoljuk, félbevágjuk, és a csülök köré tesszük a tepsiben. Megszórjuk frissen őrölt borssal és zúzott fokhagymával.
A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe, és csak felülről, grillfokozaton sütjük addig, amíg a csülök bőre ropogós nem lesz, a burgonya pedig aranybarnára sül (kb. 20-30 perc).
A ropogós csülköt és a sült krumplit forrón tálaljuk vecsési savanyú káposztával. A savanyú káposzta tökéletes kiegészítője lesz a gazdag, ízletes húsnak.
Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.
Ezt olvastad már? Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri