Az eper termesztés 3 aranyszabálya: így lesz bőséges, egészséges epred
Nincs is jobb, mint nyáron saját termesztésű, zamatos epret enni! Bár az eper termesztése, gondozása alapvetően nem egy nehéz feladat, de néhány dologra azért oda kell figyelni. Ilyenkor, tavasszal alapozhatjuk meg ugyanis, hogy nyáron bőséges és szép termés legyen. Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen aranyszabályokat érdemes betartani, amik segítségével biztosra mehetsz.
Alapos gyomlálás
Sokkal könnyebb a dolgod, ha még tavasszal kihúzod a gazt, hiszen ilyenkor kisebbek. Nyáron, ha már elszaporodnak sokkal több munka lesz vele. Fontos folyamatosan gyomlálni, gyommentesen tartani az egész szezon alatt, amit bőséges terméssel fog meghálálni. A kapát felejtsd el, az eperágyásokat szinte lehetetlen vele kigazolni, hiszen az indákat is megsértheted munka közben.
Ez is érdekelhet: Eperlekvár recept egyszerűen, csak 3 percig kell forralni
Fontos a metszés
Alapvetően az epret nem kell metszeni, de tavasszal érdemes eltávolítani az elszáradt leveleket, indákat, hiszen ha ezek az ágyásban maradnak, betegségeket kaphatnak el az eprek. Óvatosan dolgozz a metszéskor, nehogy a friss, zöld hajtások sérüljenek. Ha eltávolítod az elhalt részeket, gyorsabban fognak növekedni az epernövényeid.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!