Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

A pitypang igazi kincs
hirdetés

A pitypanggyökerek gyógyászati csodái

Májegészség: A pitypang gyökereit a hagyományos orvoslás évszázadok óta dédelgeti májtisztító képességük miatt. Serkentik az epetermelést, elősegítik az emésztést és segítik a méregtelenítést. Ezenkívül vizelethajtó tulajdonságaik segítik a méreganyagok kiürítését a szervezetből.
Emésztést segítő: A pitypanggyökér tea enyhíti a gyomorpanaszokat és a székrekedést, elősegítve az egészséges emésztést a kiegyensúlyozott bélmikrobióma ápolásával.
Antioxidáns forrás: A pitypang gyökere hemzseg az antioxidánsoktól, beleértve a béta-karotint és a polifenolokat, amelyek leküzdik a szabad gyököket, csökkentik a krónikus betegségek kockázatát és elősegítik az általános jó közérzetet.
Gyulladáscsökkentő hatások: A gyökerek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező vegyületeket tartalmaznak, amelyek enyhíthetik a gyulladásos állapotokhoz, például az ízületi gyulladáshoz kapcsolódó tüneteket.
Lehetséges rákmegelőzés: A feltörekvő kutatások utalnak a pitypanggyökér-kivonat azon képességére, hogy gátolja a rákos sejtek növekedését, és kiegészítő terápiaként ígéretes.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!