Csak egy titka van a tökéletes házi sós perecnek, de kevesen ismerik
A gyerekek nemcsak élvezettel eszik a perecet, hanem a készítését is igazi mókának tartják. Nincs is nagyobb élvezet, mint hosszú kígyókat sodorni a tenyérrel, majd a perecformázás közben tekerni, csavarni a tésztát.
De a perec nemcsak a gyerekek kedvence – mindenki szereti! Sőt, akár egy kis „emberkísérletet” is végezhetünk vele: legközelebb biztosan stopperrel mérem, mennyi idő alatt tűnik el egy frissen sült adag. A legutóbbi bulin alig fél óra kellett hozzá!
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned
Bár a perec elkészítése két lépésből áll – először főzni, majd sütni kell –, ettől nem kell megijedni. Ez a folyamat nem hosszabbítja meg jelentősen az elkészítési időt, ráadásul maga a perecfőzés is nagyon szórakoztató! A lobogó vízben táncoló, duzzadó pereceket nézni már önmagában is élmény, még gyerekek nélkül is. Az előfőzés azonban nemcsak a móka kedvéért történik – ez az apró trükk adja meg a perec jellegzetes, kissé rágós, tömör állagát, amitől annyira szeretnivaló lesz.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!