Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

7 rég elfeledett falusi recept
hirdetés

Marsall Máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés máj
  • 15 dkg bőrös szalonna
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A kellő odafigyeléssel megtisztított sertésmájat kicsi szeletekre vágom, majd ezután felszeletelem a bőrös szalonnát, és a szalonnaszeleteket a bőréig bevagdosgatom, majd serpenyőben pár perc alatt ropogósra sütöm.

Közben a májszeleteket kevés lisztbe beleforgatom. A közepét bevágom, hogy sütés közben ne pattanjon össze. Ezután a ropogós szalonnaszeleteket kiveszem a zsírból, ebbe a zsírba beleteszem a májat, sózom, borsozom, és nagy lángon hirtelen mindkét oldalát roppanósra sütöm.

Tálaláskor a májakra helyezem a frissen kisült szalonnaszeleteket, némi piros fűszerpaprikával bolondítom meg, majd meglocsolom a kifőtt májlével. Tálaláshoz ajánlom hozzá a rizset, vagy a tört-illetve hasáb krumplit.

7 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!