hirdetés
Marsall Máj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 15 dkg bőrös szalonna
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A kellő odafigyeléssel megtisztított sertésmájat kicsi szeletekre vágom, majd ezután felszeletelem a bőrös szalonnát, és a szalonnaszeleteket a bőréig bevagdosgatom, majd serpenyőben pár perc alatt ropogósra sütöm.
Közben a májszeleteket kevés lisztbe beleforgatom. A közepét bevágom, hogy sütés közben ne pattanjon össze. Ezután a ropogós szalonnaszeleteket kiveszem a zsírból, ebbe a zsírba beleteszem a májat, sózom, borsozom, és nagy lángon hirtelen mindkét oldalát roppanósra sütöm.
Tálaláskor a májakra helyezem a frissen kisült szalonnaszeleteket, némi piros fűszerpaprikával bolondítom meg, majd meglocsolom a kifőtt májlével. Tálaláshoz ajánlom hozzá a rizset, vagy a tört-illetve hasáb krumplit.