hirdetés
Zabpehelyes cukkinipalacsinta joghurttal
Hozzávalók:
- 4 evőkanál zabpehely
- Cukkini
- Só
- 100 g reszelt sajt
- 2 tojás
- Bors ízlés szerint
- Metélőhagyma
- 20 perc sütés (180°C/360°F)
- Joghurt
- Só és bors ízlés szerint
- Kapor
- Fokhagyma
Elkészítés:
- Reszeld le a cukkinit, és szórd rá a sót. Hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki alaposan a felesleges nedvesség kifolyatásához.
- Keverd össze a leszűrt cukkinit, zabpelyhet, reszelt sajtot, tojásokat, borsot és metélőhagymát egy tálban.
- Formázz palacsintákat a masszából, majd süsd előmelegített sütőben 20 percig 180°C-on.
- Közben készítsd el a joghurttal tálalószószt: Keverd össze a joghurtot sóval, borssal, apróra vágott kaporral és reszelt fokhagymával.
Tálalási javaslat:
- Szolgáld fel a cukkini palacsintákat friss joghurttal és a készített szósszal.
Díszítésként szórd még egy kevés friss kaporral, így isteni finom lesz!
Banános-Áfonyás Zabkása Avokádó Olajjal
A receptért a reklám alatt kattints a következő oldal gombra!