Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Zsemle helyett ezt kell a fasírtba tenni, és extra finom és extra laktató lesz

Zsemle helyett ezt kell a fasírtba tenni, és extra finom és extra laktató lesz
hirdetés

Így csináljuk meg a fasírtot, itt vannak a további lépések:

Így csináljuk meg a fasírtot, itt vannak a további lépések: A fasírt összegyúrását kézzel végezzük el, ne használjunk hozzá eszközt, így nem roncsolódik szét a hús, így lesz igazán tökéletes. A fasírtgolyókat picit beolajozott kézzel formázzuk meg, ne pedig vizes kézzel, így nem ragad majd a massza. Sütés során mindkét oldalt nagyon alaposan meg kell sütni, és arra is figyeljünk, hogy a forró olajban ne érjenek egymáshoz a fasírtok, hogy ne ragadjanak össze, mert úgy lehetnek olyan részei ahol nem sülnek át rendesen.

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell/csirkemell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Ez is érdekelhet: 5 perc alatt elkészíthető álom szelet, ami maga a sütés nélküli krémes csoda

A fasírt helyes elkészítése:

A fasírt helyes elkészítése: A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Ha túl lágynak érezzük a masszát tehetünk bele zabpelyhet, hogy ne essen szét a gombócunk sülés közben.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

4 / 5

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!