hirdetés
A zalakocka, Zala megye legjellegzetesebb süteménye. Nem csak a neve utal erre, hanem az is, hogy szinte az összes megyei cukrászdában kapható ez az édesség.
Nekem az a kedvencem, mikor alul és felül is csokoládé borítja be a középső piskótaréteget. Nagyon ínycsiklandó és finom, tökéletes ünnepi alkalmakra ez a káprázatos finomság.
Hozzávalók
A sárga laphoz:
- 4,tojás,
- 13 dkg cukor,
- 10 dkg liszt.
A barna lapokhoz:
- 5 tojás,
- 13 dkg cukor,
- 7 dkg liszt,
- 3 dkg kakaó
A krémhez:
- 1/2 liter tej,
- 2 csomag csokoládékrémpor,
- 5 tojásfehérje,
- 20 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 4 dkg tojáshab.
A szóráshoz: 5 dkg csokoládédara.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!