Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, majd fokozatosan beleforgatjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport és a kakaóport. Az így kapott tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre, körülbelül 20-25 perc alatt.
A cukrot, a tejet és a lisztet egy edényben sűrű péppé főzzük. Miután a pép kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. Ízlés szerint vaníliaaromával vagy vaníliás cukorral ízesítjük a krémet.
A kihűlt tésztára kenjük a vaníliás krémet, majd megszórjuk kakaóporral. Tetszés szerint cukordíszekkel is feldíszíthetjük a sütemény tetejét.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a krém megdermedjen a tetején, majd szeleteljük fel és kínáljuk a vendégeknek.
Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem