Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral, amíg kivilágosodik. A fehérjét egy evőkanál cukorral verd kemény habbá. A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóporral, majd add a tojássárgájás keverékhez.
Lazítsd a masszát 1-2 kanál habbal, majd óvatosan forgasd bele a maradék tojásfehérjehabot. Kanalazd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. Hűlés után vágd ketté a piskótát.
Törd át a túrót, majd keverd el az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília aromával. Verd a tejszínt egy kanál cukorral lágy habbá. A zselatint melegítsd fel a vízben, amíg feloldódik, majd keverd a túrós masszához. Forgasd bele a tejszínhabot, és töltsd meg a piskótalapokat a krémmel.
Melegítsd fel a habtejszínt, és olvaszd fel benne a darabokra tört csokoládét. Öntsd a mázat a torta tetejére, és hagyd, hogy a szélein lecsurogjon. Díszítsd a tortát ízlés szerint túró rudival.
Hűtsd a tortát néhány órán át, hogy az ízek összeérjenek, és a krém megszilárduljon.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es