A barackbefőtt elkészítése:
Első lépésként a felöntőlevet készítjük el. Ehhez felforraljuk a cukrot 800 ml vízzel, majd teljesen kihűtjük. A maradék hideg vízben feloldjuk a citromsavat.
Napi tipp: Sztárszakács elárulta a titkot, hogyan nem szárad ki a rántott hús sütés közben
A barackokat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk majd kiszedjük a magokat, ezután beledobjuk őket a citromsavas vízbe és 25-30 percig áztatjuk. Miután kihűlt a felöntőlé, a barackokat átrakjuk a befőttesüvegbe és felöntjük a cukros lével. Az üveg tetejére egy befőzőfóliát teszünk és szorosan rátekerjük a tetejét.
Egy lábost 3/4-ig felöntünk hideg vízzel és ebbe beleállítjuk a befőttesüvegeket. Tűzhelyre téve közepes lángon felforraljuk, épp hogy csak gyöngyözzön a víz. Így főzzük a befőttet 20-25 percen át, majd hagyjuk kihűlni, ez akár 1 napot is igényelhet. Ezután mehet is a kamrába a mennyei csemege.
Egyébként a legolcsóbban úgy tudsz sütni, főzni, ha megnézed az akciós termékeket a katalógusokban, és ott vásárolsz be, ahol a legjobban megéri.