Elkészítés:
Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni, sózzuk meg ízlés szerint. Egy nagy tálban verjük fel a 2-3 tojást egy csipet sóval. Adjuk hozzá a bő fél zacskó lisztet, és annyi vizet és tejet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy, könnyen szaggatható legyen.
Amikor a víz lobogva forr, a tésztát nokedliszaggatóval vagy egy kanál segítségével a forró vízbe szaggatjuk. Főzzük a nokedlit, amíg fel nem jönnek a víz felszínére és meg nem puhulnak (kb. 2-3 perc). Szűrővel vagy szedőkanállal szedjük ki a nokedlit, és hagyjuk jól lecsepegni.
Egy nagy lábasban öntsünk egy kevés olajat, és melegítsük fel. Tegyük bele a lecsepegtetett nokedlit, és alaposan forgassuk át, hogy mindenhol csillogjon az olajtól. Üssünk rá tojásokat (nem szükséges felverni előre), és keverjük össze a nokedlivel. Folyamatosan keverjük, amíg a tojás teljesen el nem készül. Ne hagyjuk magára, mert gyorsan elkészül és az alja kicsit megkaphat. Tálaljuk a tojásos nokedlit friss fejes salátával. A salátát ízlés szerint készítsük el, egyszerű ecetes-olajos öntettel vagy akár joghurtos öntettel is.
Jó étvágyat kívánok!
Zoltánné Orosz konyhájából
Forrás: ketkes
Ez is érdekelhet:
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik