Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Tejfölös szelet makarónival, az étel amit vasárnapra készítek, és még kedden is esszük!

Tejfölös szelet makarónival, az étel amit vasárnapra készítek, és még kedden is esszük!
hirdetés

A tejfölös szelet makarónival elkészítése:

Első körben a karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, ezután mind két oldalukat megsózzuk, vigyázzunk, hogy ne sózzuk túl. A lisztben alaposan elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük, és félretesszük.

Ajánlott: Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

A visszamaradt olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük a hússzeleteket, és puhára főzzük.

Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Ha szükséges sózzuk.

Makarónival tálaljuk.

Ezt olvastad már? Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!