A tejfölös szelet makarónival elkészítése:
Első körben a karajt felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, ezután mind két oldalukat megsózzuk, vigyázzunk, hogy ne sózzuk túl. A lisztben alaposan elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük, és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük a hússzeleteket, és puhára főzzük.
Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Ha szükséges sózzuk.
Makarónival tálaljuk.
Ezt olvastad már? Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít