A tésztából kis darabokat veszek el, gombócot formálok, majd a tenyeremben kb. fél-egy centiméter vastagra lapítom. A közepébe helyezem a magozott, fahéjas porcukorral töltött szilvát, majd összezárom a tésztát úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a szilva, és gombóccá formálom.
A forrásban lévő vízbe 5-6 gombócot dobok egyszerre. Megvárom, míg feljönnek a víz felszínére, és még 5 percig főzöm őket.
A megfőtt gombócokat kiszedem, és az előre elkészített pirított zsemlemorzsába forgatom.
A gombócokat a tányéron megszórom egy kevés pirított prézlivel és fahéjas porcukorral.
Ha elkészíted ezt a receptet, jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk
A háziasszonyok 90 %-a téved, kiderült be kell-e zárni a mosógép ajtaját mosás után