Így készül az igazi szaftos falusi macsánka, a férjem mind a 10 ujját megnyalja utána
Az elronthatatlan, szaftos paprikás krumpli az egyik legfinomabb egytálétel.
Ahány táj, annyi szokás, tartja a mondás. Így van ez Magyarország egyik legismertebb ételével, az ebédek koronázatlan királyával, a paprikás krumplival is. Kevesen tudják, de amíg Szabolcs Vármegyében tejföllel, és hosszúra vágott nokedlivel tálalják, addig Békés Vármegyében általában uborkasalátával. és nagyobb gombócokkal. A krumpli fajtája sem mindegy, mert akár hisszük, akár nem, teljesen más ízt ad egy-egy fajta különlegesebb krumpli, mint a másik.
Érdemes a boltokban, zöldségeseknél jól körülnézni, akár tanácsot is lehet kérni az eladóktól. A legismertebb két variáció mindközül, az az úgynevezett salátaburgonya, és a nevezetes szétfővő, azaz Agria burgonya. A különbség a kettő között igen eltérő. Míg az előbbit inkább főzéshez, pároláshoz használják, addig a másodikat sütéshez, grillezéshez. Sok régebbi recept azt vallja, hogy a legjobb paprikás krumplihoz a főtt lében kell összetörni a burgonyát, és arra mehet rá a sültkolbász.
A receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!