hirdetés
Szaftos csirkepaprikás a nagyi receptes könyvéből
A magyar konyha egyik kedvenc étele ez a szaftos, fűszeres csirkepaprikás, melyet a hagyomány szerint egész csirkéből készítenek, de ha csak combokat használunk, az is remek végeredményt ad. A hagyományos ízekhez ragaszkodva érdemes libazsíron pirítani a paprikát és a hagymát; először a paprikát tegyük a zsiradékra, hogy kihozzuk intenzív ízeit. A családunkban kedveljük a kissé csípős ízt, ezért hegyes-erős paprikát is teszünk bele, de ez elhagyható.
Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy
Hozzávalók (4 személyre):
Csirkepaprikáshoz:
- 8 db csirkecomb (alsó és felső)
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db hegyes-erős paprika
- 2 paradicsom
- Só, bors ízlés szerint
- 2 ek. pirospaprika
- Kevés zsír vagy olaj
Habarás:
- tejföl
- 1 ek. finomliszt
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!