És mi a helyzet a zsírpapírral? Ez egy vékony paraffin viaszréteggel bevont papírtekercs, ami tapadásmentes felülettel rendelkezik, de nem hőálló. Ezért nem ajánlatos berakni a sütőbe mert megolvadhat és beborítja füsttel a konyhát.
Ezt olvastad már? Ez az oka, hogy soha többé nem mosok 40 fokon, a mosógépszerelőm is ezt ajánlja
Így akadályozhatod meg, hogy letapadjon az étel
A sütőpapír kiváltására több alternatíva is elérhető. A legkézenfekvőbb ha olyan edényt használsz amin tapadásmentes bevonat található. Emellett az is segíthet, ha az alapanyagokat – például a húst és a zöldségeket – szárazra törlöd, mielőtt a serpenyőbe kerülnének. A sütésnél mindig figyelj oda, hogy az edényben, amit használsz, legalább kétszeres sütési térfogat maradjon, hogy a zsír vagy az olaj könnyen el tudjon terülni.